Om Oss

Vi uppdaterar regelbundet på vår Fb sida Ippika’s kennel. Länk finner du på startsidan

 

Helena o Marianne Alvhaga 2023

 

Helena Björklund

Jag skaffade min första Golden 1990 och startade kennel Ippika´s 1993. Det blev inledningen till ett djupt engagemang för att bidra till att föda upp så friska hundar som möjligt. Sedan 2010 driver jag kenneln tillsammans med Marianne Magnusson.

Vårt avelsarbetet har ett tydligt mål; att föda upp friska hundar med en stark och sund mentalitet samt mycket goda jaktliga/arbetsegenskaper.

Vi har sedan lång tid tillbaka MH-beskrivit (mental hundbeskrivning) våra kullar vilket har givit oss ett objektiva underlag som visar på den fina utveckling som har skett i kenneln.

Mitt yrkesliv är sedan 30 år dedikerat till att hjälpa djur till ökad livskvalitet i samklang med deras ägare. Min 30-åriga karriär har bland annat innehållit en 10-årig anställning på Blå Stjärnans djursjukhus där jag projekterade och startade Sveriges andra blodbank för hund och katt. 2008 startade jag Norra Djurakuten som är beläget i Alafors strax utanför Göteborg. Fram till 2019 ägde och drev jag kliniken och det har varit ngt med det mest givande och roliga jag gjort. Dessutom är det ett utmärkt yrke att kombinera med uppfödning av hundar.

2010 inledde jag ett samarbete med Marianne Magnusson som då kom in som delägare i kenneln. Ett fantastiskt givande komplement för att driva avelsarbetet framåt. Marianne är drivkraften i alla våra kurser, träffar och träningar. Med sitt engagemang och stora kunnande hjälper och stöttar Marianne alla våra valpköpare på ett föredömligt sätt. Tusen tack Marianne.

Utbildningar relevanta för min roll som uppfödare

1989 SLU 3-åriga program för legitimerade djursjukskötare

1993 Goldenretrieverklubbens uppfödarutbildning

1994 Hundfysioterapeut 20 v

1995 Instruktör för apporterande hundar. Labradorklubbens regi

1997 Svenska kennelklubben Anatomi och bedömningsteknik Steg I, II. III och IV

2002 SLU Hundens Etologi 5 p

2003 Chefen och ledarskapet

2008 Styrelseakademin Grundutbildning i styrelsearbete

2008 Svenska Kennelklubben Teknik HD och ED bilder

2016 UGL Ledarutbildning

2021 Jägarexamen

Marianne Magnusson

År 2009 bestämde jag mig för att jobba med hundar på heltid. Innan det jobbade jag som undersköterska/mentalskötare och specialist undersköterska för demenssjuka i över 30 år. Har en stor härlig familj med make, 4 barn och 7 barnbarn. Hundar har varit mitt stora intresse sedan jag var barn. Första egna hunden fick jag 1973 då jag var 14 år, newfoundlandshunden Buffe. Under årens lopp har det blivit fler och bland dessa labradoren Eyrac som jag fick förtroendet från Franciskus djurskyddsförening att ta hand om.
Idag har jag fyra Golden retriever Wilda, Enya, Lill-Ja och Minna som jag tränar/tävlar i jakt/apportering, jagar praktiskt, viltspår & rallylydnad med. Jag är mycket intresserad av hundens språk, hälsa och mentalitet, och det är en självklarhet för mig att behandla hunden med kärlek och respekt.
Sedan år 2010 är jag också delägare i Ippika`s Golden retriever kennel, tillsammans med Helena och Magnus Björklund som fött upp rasen sedan 1993

På mina kurser vill jag försöka förmedla den kunskap hundägarna behöver för att förstå sin hund och tillgodose hundens behov så att den får ett innehållsrikt och meningsfullt liv. Jag arbetar med en positiv ras- och individanpassad träning, där vi utgår från positiva metoder. Att vara lugn, tydlig och konsekvent är en viktig del i hundträningen. ”Det är belöning för rätt utförd prestation som skapar inlärning, inte bestraffning för felen man gör” Anders Hallgren.
Varje hund är unik och har en egen personlighet liksom hundägaren. Det skapar ”er” relation.

Valp och vardagslydnadskurser har jag haft för Torslanda Hundklubb och Golden retrieverklubben sedan 2007. Hösten 2009 startade jag kurser i samarbete med Ale veterinären (idag Norra djurakuten) , där du kan träffa mig som problemhundskonsult och även få privat träning
Föreläser om Skott och fyrverkeri rädsla och Vad är en problemhund?

Utbildning

Diplomerad Instruktör, Hundens Hus
Etologi, hundens språk och beteende, raskunskap
Inlärningspsykologi, operant och klassisk inlärning, klickerträning
Valpens träning ute/inne
Hundens behov, stress, aktivering
Sjukdomar hos hund, hundens mat, hälsovård
Metodik, pedagogik, psykologi
Hundens behov, aktivering och stress
Kursplanering
Hur fungerar ett företag, starta eget, budget, marknadsföring
Teoretisk och praktisk genomgång av övningar: passivitet, koppelträning, lek, relation, kontakt- & koncentrationsövningar, kroppshantering, hälsa fint, sitt, stå, ligg, stanna kvar, inkallning, avståndsträning, förbudsträning och aktivering

Diplomerad Problemhundskonsult/hundpsykolog, Hundens Hus
Problembeteenden; aggression, rädsla, jakt, separationsångest, efterchocksbehandling, ångest
Etologi, hundens beteende biologi, hundens språk och beteende, fördjupad raskunskap
Metodik, inlärningspsykologi, klickerträning vid problembeteenden
Stress och dess inverkan på djur
Problembeteende kontra sjukdomar och smärta
Pedagogik, psykologi, intervjuteknik och coachning
Praktik med problemhundar under handledning

Diplomerad Friskvårdsinstruktör, Hundens Hus
Massage och stretching för hund.
Anatomi, motion, träning, berikning & näringslära.

Diplomerad rallylydnadsinstruktör, Kungliga Hundar
Rallylydnadens historia, rallylydnad och friskvård, regler, bedömning och klasser, förberedande träning, momenträning skyltar samtliga klasser, banbyggnad, problemlösning, kursupplägg, projektarbete och teoretiskt prov.

SBK  Allmänlydnadsinstruktör 2019

Jägarexamen

Hundens språk & beteende, 2 dagars utbildning med Renée Sjöberg

Ledarutbildning, Studiefrämjandet & Medborgarskolan

Golden retrieverklubbens uppfödare utbildning

Jag uppdaterar hela tiden mina hundkunskaper genom olika fortbildningar, konferenser och kurser med mina egna hundar.