Planerad parning jan/feb 2024

Publicerat 14/12-2023

Planerad parning jan/feb 2024

Ippika´s Qrusa

https://hundar.skk.se/hunddata/Hund.aspx?hundid=3566433

Qrusa

Regnr:SE65572/2021

Född: 2021-11-21

Hd satus A+B

Ed status 0+0

Eyes Free from katarakt 2023-11-20

Ichtyosis N/N Free

PRA I Fre

PRA II Free

Prcd-PRA Free

Meriter: Nkl B-prov Exellent och Ökl B-prov Good

Qrusa har genomgått Svensk Brukshundklubbs MH, Mental Hundbeskrivning. Hon är lekfull, mycket nyfiken och har inga kvarstående rädslor och är oberörd av skott.

Qrusa är fenomenal på vilt och har spontant tagit alla olika fåglar från start. 5 månader gammal så fick hon på lek gå ut på ett sök med sex vilt och levererade in allt vilt rätt i handen. Hon är mycket stark ute i terrängen och går in i all svår terräng utan att tveka och är en riktigt bra sökhund. Hon har hög fart, men är alltid effektiv och följer upp vittring bra. Qrusa markerar bra men har haft lite svårt med djupet, då hon är blind på ena ögat. Qrusa är lugn och stabil vid foten och vid arbete med andra hundar. Hon är bytesmedveten och släpper aldrig taget om en fågel annat än i handen. Hon är en hund som älskar klappar och kramar och är socialt trygg.

Hanan Sgt Pepper
https://www.k9data.com/pedigree.asp?ID=1110182

https://retriever.pedigreedatabaseonline.com/en/Hanan-Sgt_pepper/pedigree/2421/i

 

Regnr:DK08917/2021

Född 202-05-15

Hd status FCI B/A

Ed status FCI 0+0

Eyes ECVO (Free from katarakt)

OCD Shoulders Clear/Clear

Ichtyosis Carrier

PRA I Free

PRA II Free

Prcd-PRA Free

Meriter: Klarat Dansk retrieverklubbs Debutant test och Nybörjartest

3:e vinnare på WT nybörjare

2:a vinnare WT Novice

Klarat apportprovet i Retriever jagthundeklub

Pepper deltar också som apportör på and och fasanjakt

Så här beskriver Peppers ägare honom:

Pepper är en glad och mycket sällskaplig hund.
Vi hämtade honom från den engelska uppfödaren Ann Strachan när han var  15 veckor gammal och som 2:a hund från samma kennel. Resan hem från England skedde med bil, en sträcka med enstaka kisspauser, en resa han klarade i stort sett sovande hela vägen.
Väl hemma gick han direkt in i flocken som innehöll två äldre tikar, hans halvbror Tesla (samma mamma) och hans jämnåriga ”brorson” Kimi, som är son till Tesla och uppfödd i Finland. Det var inga problem med integrationen vid något tillfälle och han har hanterat hela situationen med en ny grupp – som han i allmänhet fortsätter att göra – med stort lugn och energi.
Båda våra tikar har senare fått valpar – en situation som Pepper också hanterat utan problem med en naturligt stor nyfikenhet.
Våra tre hanar är som sagt alla släkt och representerar några arbetslinjer som vi uppskattar mycket – de har alla ett stort driv och mycket ”will to please”, så de är generellt sett ett nöje att jobba med i samband med träning. De kommer alla överens med varandra och vår tik.
Pepper är en väldigt lättsam hund att umgås med i vardagen, han är lugn och välbalanserad inombords, han älskar att bli gosad och klappad och han är nöjd med mänsklig kontakt. På sina dagliga promenader är han opåverkad av grannskapets många andra typer av hundar till både sinne och utseende (många små hundar med mycket oväsen) som han passerar utan att reagera på, oavsett hur de kan bete sig. Han är opåverkad av ljud och nyårsafton.
Till träningen är han lätt att hantera, jobbar med naturlig glädje, driv och snabbhet, stil och fokuserar på uppgifterna i gott samarbete med sin förare. Han är förtjust i vatten och drar sig inte för olika terränger där han arbetar utan att tveka.
Till sin typ är Pepper en harmonisk, kompakt hund med bra färg och utan antydan till vita fläckar. Han har bra tät päls och är välpigmenterad. I samband med DRK:s kvalifikationsprov har han beskrivits och bedömts av en auktoriserad utställningsdomare med följande beskrivning:
Hane av mycket bra typ och storlek. Särskilt välpigmenterad. Vackra mörka ögon, något högt ansatta öron. Stark hals, utmärkt överlinje, utmärkt förbröst, tillräckligt djup på bröstet. Ett lätt fallande kors. Något lågt ansatt svans. Bra rastypiska rörelser. Vacker päls och färg.
Korrekt saxbett, bra temperament och normala testiklar på plats.